Hva er hydroterapi for hund?

Hydroterapi, eller vannterapi for hund er en behandlingsmetode med bruk av vann. Uansett om målet er å holde hunden i optimal fysisk form, redusere vekt, forebygge skade, rehabilitering etter operasjon eller smertelindring er svømming i temperert vann en av de beste treningsformene for din hund. Det er fordi svømming blant annet forbedrer mobiliteten i ledd, øker muskelmasse, øker kondisjon, forbedrer blodsirkulasjonen og oppmuntrer hunden til å gjøre riktige bevegelser.

Hvordan fungerer hydroterapi?

Den første timen med behandling består av en enkel helsesjekk og måling av muskelmasse. Dette gjøres for å kunne måle fremgangen. Neste måling vil være ved 5. time og siste ved 10. time. Etter målingene vil hunden bli dusjet slik at den er klar for svømmetimen. Under selve svømmetimen vil hydroterapeutene være ute i bassenget sammen med hunden, mens eier står på land. Hva som gjøres under svømmetimen vil være individuelt tilpasset etter den enkeltes hund behov. Etter timen vil hunden bli vasket med shampoo for rasens pels samt tørket og fønet. Det blir også ført journal etter hver time.

Hvem kan anvende hydroterapi?

Svømming er gunstig for alle hunder uansett rase, alder og fysisk form. I vann er belastningen svært lav (low impact). Dette gjør hydroterapi til en svært god treningsmetode for valper under utvikling for å ikke overbelaste voksende ledd. Det samme gjelder for eldre veteraner, da hydroterapi kan virke smertelindrende og redusere stivhet i ledd. Hydroterapi er også en utmerket treningsmetode for den voksne hund som ønsker å holde seg i god fysisk form eller redusere vekten.

Historien til hunden Playboy

Les historien til hunden Playboy som gikk et år med korsbåndskade og som bruker hydroterapi i sin rehabilitering etter operasjonen. 

Historien til hunden Playboy

Les historien til hunden Playboy som gikk et år med korsbåndskade og som bruker hydroterapi i sin rehabilitering etter operasjonen.